Zyscovich Architects

EnglishEspañol

Hacemos los lugares de la gente.

Crystal Plaza

Arlington, VA

Two 12-story residential towers, built in 1967 and connected by a vast lobby, required a refreshment of their interior style that, in its time, was the height of fashion. Zyscovich was commissioned to modernize the cavernous public spaces (which had grown dim and desolate) as part of a renovation that included the lobby, corridors, entry plaza (with the addition of a water feature and new landscape design) and the specification of new seating for the pool terrace. In addition, the firm collaborated on new amenities to further elevate the sophistication and appeal of the property’s meeting room, club suite, business center, and Internet café. The Firm based its renovation on the design aesthetic of mid-century masters Bertoia, Breuer, Mies van der Rohe, le Corbusier, and Saarinen, turning the Project into a virtual museum of classic Modernism. In keeping with the modern aesthetic, Zyscovich applied polished chrome, mirror, and stainless steel details. The bright, hard-surfaced, modern materials are balanced by the application of plush fabrics such as velvet and mohair.  Niches finished with iridescent tiles accentuate the subtle color scheme selection of furniture and materials. The firm also installed electronic capacity to the 
Internet Café and Business Center.
?
As a result of the firm’s design, the client was able to reposition the building and attract a younger and higher-end rental clientele. The vast central lobby space, previously unused, is now used for various amenities. Finally, the building is now regarded as a repositioning pioneer within the neighborhood.

Two 12-story residential towers, built in 1967 and connected by a vast lobby, required a refreshment of their interior style that, in its time, was the height of fashion. Zyscovich was commissioned to modernize the cavernous public spaces (which had grown dim and desolate) as part of a renovation that included the lobby, corridors, entry plaza (with the addition of a water feature and new landscape design) and the specification of new seating for the pool terrace. In addition, the firm collaborated on new amenities to further elevate the sophistication and appeal of the property’s meeting room, club suite, business center, and Internet café. The Firm based its renovation on the design aesthetic of mid-century masters Bertoia, Breuer, Mies van der Rohe, le Corbusier, and Saarinen, turning the Project into a virtual museum of classic Modernism. In keeping with the modern aesthetic, Zyscovich applied polished chrome, mirror, and stainless steel details. The bright, hard-surfaced, modern materials are balanced by the application of plush fabrics such as velvet and mohair.  Niches finished with iridescent tiles accentuate the subtle color scheme selection of furniture and materials. The firm also installed electronic capacity to the 
Internet Café and Business Center.
?
As a result of the firm’s design, the client was able to reposition the building and attract a younger and higher-end rental clientele. The vast central lobby space, previously unused, is now used for various amenities. Finally, the building is now regarded as a repositioning pioneer within the neighborhood.